Tuesday, August 10, 2010

pekerja perasan model

saya rasa ramai antara kita yang mengalami pengalaman ini.
ok , soalan mudah berkaitan dengan kedai hardware sebab kita dari group yang suka bercucuk tanam. anda ingin mencari seaweed dan tidak berjumpa dengan product tersebut. anda pergi kepada sales assisstant yang sedang seronok berkumpul dan berbual2 sambil tergelak2 gatal. anda bertanya" adik, saya sedang mencari seaweed jenama yates, di bahagian mana saya boleh dapatkannya". dengan muka blur dan ala2 terpaksa dia pergi ke bahagian pasu bunga dan tercari2 kat situ. saya hanya menurut dari belakang, agak2 10 minutes terkial2 mencari.
saya berkata" adik, seaweed itu fertiliser. then dia pergi pada seorang male assistant and this guy pun cakap pada saya bahagain fertiliser. saya pergi mencari tapi tak jumpa. adakah anda rasa macam nak menyumpah....... kalau saya dilahirkan dari golongan sedemikian saya rasa mungkin sumpah seranah saya menyebabkan kedai itu terpaksa ditutup.

kalau anda tidak suka jadi sales asisstant, sila letak jawatan dan cari kerja lain, dan kedai yang bertittle MNC ini patutnya ada mempunyai training programme yang canggih dan berorientasikan consumer's need is our privilege tapi hampeh , ok....

satu lagi hospital, hari ini anak saya discharged dari SDMC, yang kononnya mencapai antara ranking tertinggi di Malaysia. service jauh elok klinik kerajaan kat kampong saya ok.Bayar ribu raban, in return dapat service hampeh. Sebab Dr anak di situ , kalau tak lebih baik saya pergi KPJ .
staff, muka ketat, agaknya byk sangat cucuk botox, ye la mgkn ada staff discount!!!!!!
I am really piss off and already lodge a complaint. before we left , i did remind the staff nurse that i will do the follow up on my complaint and do ensure it reach management!!!!!!

kalau setakat nak rayang muka kat situ, lebih baik cari kerja lain.

No comments:

Post a Comment