Thursday, December 17, 2009

percutian/perkelahan aka outing

last week, kita orang pergi bersantai di tepian pantai sungai. Nak pergi pantai, risau kena sun burn ataupun tsunami. heehehehe


anak teruna saya sedang bermandian di kolam yang di sediakan, budak kecik adalah tidak digalakkan bermandian di sungai tanpa pengawasan orang dewasa. sebab ayah ibu pun nak berseronok, anak2 kena pandai2 bawa diri. hahahhaa

aisyah dan julia berharap hendak memancing mermaid datang ke tebing sungai. jadi mereka sibuk membentuk ekor ikan di kaki mereka. ada mermaid ke kat sungai?, bukan tepi pantai ke .
Part yang paling seronok, orang Perak kata beranyut(dari perkataan hanyut), it was really fun sebab bila kena dekat batuan badan kita akan macam melambung , kalau tak pandai imbang kan badan, mesti terjatuh sungai, macam yeob saya. tengok la video kat bawah tuh.
dua orang anak dara saya sedang mengangkut tube.
dann kalau dah gila okid tu kan, mesti terjumpa la juga okid.okid ini rasanya owner chalet kat sini potong dahan balak ni sebab dia nak buat flying fox.dan okid tu terbiar mati macam tu aje. rugi.....
ini lagi
akak bawa balik satu dahan aje,hajat hati nak angkut semua ,jangan tamak sebab orang tamak selalu rugi. satu lagi tinggal, harap2 ada orang lain selamatkan dia. akak cuma sempat siram dengan air sungai sebelum berangkat pulang.

video

1 comment:

  1. Wahh..jumpa orkid, tu yg syok bila berkelah kat air terjun nih....

    ReplyDelete