Wednesday, April 22, 2009

lelong awam terakhir

Sukar untuk membuat lelongan awam ini rupanya.
Ok ini lah yang terakhir. sila bida sekarang.
must go

brassia cuculata ( bentuk love)
BCCS 400
Harga $3/each
Notes : cuma ada 3 sahaja

cutting dendro nestor
CDNS 300
Harga $3
Nota : cuma ada satu sahaja

(Phal tetrapis x phal cornu cervi alba) x pantherina - medium size
Code PTPH 105
Harga $5
Blc little star ( division - some with spike)
Harga $7/pot
2 pots $11



dendro cleoptra beauty
$9


Phal Purple Hybrid
Harga $ 13
Curly Dendro
Dendrobium strebloceras
gambar bunga sila lihat di sini http://www.orchidspecies.com/denstrebloceras.htm
spike panjangnya dalam satu kaki
Harga $13

Ini clumpnya


Arachnis x Rhy gigantea ini di beli dengan harga $18. Oleh kerana cross dengan rhy gigantea , maka baunya sangat wangi.
Untuk pembeli terbanyak setakat ini ialah ct(anggerikpink) yang juga telah membuat pembayaran.Maka saya offer orchid ini dengan $5 saya sponsor. Jadi harganya ialah $13
pokoknya
Silanyatakan samada anda bersetuju atau tidak, jika tidak ia akan di buka kepada pembida lain.

Ini ialah cutting nya yang saya beli tahun lepas, setiap satu berharga $5, tetapi jika kedua2nya berharga $9.



Dendro tangerinum (species)
flowering size dan ada 3 spikes
Harga $23
clumpnya



neofinitia falcata (species). Pokoknya kecil sahaja , yang pernah saya jumpa dalam sejengkal sahaja. Berbau sangat wangi.
contoh bunga


Harga pasaran $35
Harga lelong $15, cuma ada dua sahaja.matured plant.


Ini pula darwinara (Ascocentrum x Neofinetia x Rhynchostylis x Vanda)
Bunga hampair sama seperti neofinitia falcata , cuma ia agak besar dan masih berbau wangi.
Harga pasaran paling murah $25
Harga lelong $13, matured plant. cuma ada dua sahaja .
contoh bungaseperti di bawah

doritis lilac, big clump
saya beli dengan harga $25. disebabkan saya terbeli dua dan tiada ruang hendak meyimpan. saya hendak let go orchid ini dengan harga hanya $19.

ada 2 spikes sedang kembang, 1 spikes sudah layu dan 2 spikes baru naik.
cattleya don herman, saya beli agak lama dan berharga $25 . Sepanjang bersama saya sudah beberapa kali ia berbunga.Malah sekarang pun masih berbunga, clump yang hampir memenuhi pasu ini saya hendak jual dengan harga $19.



begonia ini saya dijual pada harga $9

close up

6 comments:

  1. ha..ha..ha...

    1-BCCS400
    2-PTPH105
    2-Curly dendro
    4-Arachnis x rhy gigantea - kalau x dpt pokok besar cutting pun bolehlah...
    5-Neofinitia falcata

    sekian dulu..kalau akak free, akak kirakan semua bil saya ye...

    ReplyDelete
  2. shida dear,

    nombor satu hingga tiga sold out
    nombor 4 kan awak dah beli cutting sebelum ini yang besar bagak (hehehehe)tu $10
    neofinitia falcat, nasib baik awak tinggal satu jek.

    ReplyDelete
  3. ha, xpelah..mana yg ada jer.

    ReplyDelete
  4. shida,

    ok
    tak pe ye, nanti2 musim baru lelongan awam awak boleh masuk order paling awal. sani & harris smsm akak 2 minit lepas akak post, sani terlambat 30 seconds, harris dah rembat dendro strebloceras tuh....

    shaharuddin

    awak terlambat la.maafyea.

    ReplyDelete
  5. aiyaaa...patut saya tak tak dapat dendro tu...nasib baik masa tu wife tgh call saya...lambat sms kat akak....kalau idak...hehehhe harris tak dapek punya dendro tu hehhe... thank you kak sarah...

    ReplyDelete